Een initiatief van Logo VDAB

Experimentele tools voor werkzoekenden uit de kansengroepen

Hoe kunnen VDAB & partners werkzoekenden uit de kansengroepen succesvol laten deelnemen aan de Vlaamse arbeidsmarkt.

Waarom “Hi”?

De cijfers van VDAB tonen aan dat kansengroepen in Vlaanderen het moeilijk hebben om aan de slag te geraken. De tewerkstellingsgraad in Vlaanderen bedraagt 71,9% terwijl dat dit voor kansengroepen nog 53,7% is.

Daarom zoeken we manieren om werkzoekenden uit de kansengroepen te connecteren met de juiste mensen en hen te helpen aan de juiste informatie.

VDAB werkt steeds vanuit partnerschappen en gelooft in 'Samen Sterk voor Werk'. De Hi tools zullen altijd een ecosysteem proberen te creëren om de samenwerking tussen alle betrokken partijen te faciliteren en verder te stimuleren.

Hi is een verzameling van digitale experimenten en tools van VDAB om werkzoekenden op weg te helpen naar een gepaste job op hun maat.

Welke zijn de drempels op weg naar werk?

Een succesvolle deelname aan de Vlaamse arbeidsmarkt is niet vanzelfsprekend voor werkzoekenden uit de kansengroepen. Of je nu een migratie achtergrond hebt, laaggeschoold bent, 50 plusser of een werkzoekende met een arbeidshandicap bent, het vraagt veel moed en doorzettingsvermogen.

Het vinden van een job is in de huidige economische en sociale context al moeilijk genoeg, zonder dat andere obstakels het nog extra moeilijk hoeven te maken.

Drempels

Netwerking Informatie Ervaring Cultuur & Gewoonten Taal Jobopportuniteiten
 

Hoe kan VDAB helpen?

Hi is meer dan een merk, het is een verzameling van experimentele tools, nuttige informatie en contacten om werkzoekenden met uitdagingen te begeleiden in hun individueel traject van integratie en tewerkstelling.

VDAB Hi

Hi platform

Taal, huisvesting, welzijn, vrije tijd, kinderen, werk, opleiding en mobiliteit, allemaal krijgen ze een plaats binnen ‘Hi’. Zo kunnen partners ook hun aanbod kwijt op het platform.

Hi biedt tools en apps aan, nuttige websites en links als hulpmiddelen om in contact te treden met partners, vrijwilligers, organisaties, bedrijven en ‘buddies’.

  • Language icon Apps & tools
  • Housing icon Conversatie
  • Welfare icon Persoonlijke begeleiding